Skip to the content

Egedal Musik- og Kulturskoles guide til fjernundervisning på Zoom

Fælles ramme for brug af digitale lærings- og kommunikationsværktøjer i Musik- og Kulturskolen:

  • Vi skal bruge Zoom og Speedadmin/Øverummet til al digital kontakt/kommunikation til elever og forældre. Alle bruger samme værktøjer.
  • Øverummet bruges til asynkron kommunikation mellem lærer/elev og lærer/lærer, til lagring og deling af læringsmaterialer/filer og til undervisningsplanlægning.
  • Zoom bruges til direkte (live/synkron) kommunikation og interaktion/fjernundervisning.
  • Det er kun tilladt at sende videomateriale fra lærer til elev og IKKE omvendt.

Zoom

Zoom er valgt som Musik- og Kulturskolens app til synkron fjernundervisning og direkte kommunikation, da den har de bedste muligheder for god lydgengivelse. For at få god lydgengivelse skal man aktivere ”Original Sound”. Det gælder både for lærer og for elev. Denne guide viser, hvordan man gør. Desuden indeholder guiden et sammendrag af de gode råd og anbefalinger, som vi indsamlede på uddannelsesdagen i august. 

Original Sound – hvordan?

For at du og din elev/gruppe kan slå Original Sound til i din Zoom-session, skal man lave nogle simple indstillinger. Der er 3 trin.

Trin 1:

Giv mulighed for Original Sound hos deltagere i Zoom-sessions, som du inviterer til. Dette gøres en gang for alle. Se videoen:

  

Trin 2:

Slå Original Sound til på din iPad, imens din zoom-session er i gang. Følg vejledningen fra Youtube:

Trin 3:

Hjælp din elev med at slå Original Sound til på samme måde. Eleven kan med fordel se den samme vejledning på Youtube evt. sammen med sine forældre.

 

Uddrag af anbefalinger fra faggrupperne og FU