Skip to the content

Træblæs

Blokfløjte

Generelt om undervisningen: Blokfløjten er et godt begynderinstrument - den er billig at anskaffe, let at lære at spille på og let at transportere. Du lærer meget let at spille små melodier og kommer hurtigt igang med at spille sammen med andre. Blokfløjten er desuden et godt udgangspunkt for senere at skifte til et andet instrument.
Anbefalet begynderalder: Fra 1. klasse.
Leje af instrument: Blokfløjter kan ikke lejes. Musikskolen er behjælpelig med køb af instrument.

Fagot

Fagot
Anbefalet begynderalder: Fra 3. Klasse.

Fagotten er det dybeste træblæserinstrument. Fagotten bruges mest i kammermusik eller i symfoniorkester og knap så meget som soloinstrument.
Mundstykket "røret" er to bambusblade, der er bundet sammen.

Selve fagotten er lavet af lakeret ahorntræ, der er 2½ meter lang, men den er foldet sammen, så den kan lægges i en kasse og bæres på ryggen. Den er lidt tung at stå med, så du skal helst være 9-10 år før du begynder at spille fagot.
Der er meget gode sammenspilsmuligheder for fagot. Man kan spille kammermusik i små grupper eller i skolens symfoniorkester og forskellige større og mindre projekter. Der afholdes jævnligt koncerter, hvor elever spiller for hinanden og for familie og venner. Hvis du vil være populær, skal du spille fagot, for det er der ikke mange, der gør. Der er altid brug for elever, der kan spille fagot.

Underviser: VakantKlarinet

Klarinet
Anbefalet begynderalder: Fra 2. Klasse.
Klarinetten er et instrument, der bruges i så forskellige sammenhænge som jazz, klassisk og folkemusik.
Du vil lære noder fra start.

Saxofon

Saxofon
Anbefalet begynderalder: Fra 3. Klasse.
Saxofonen er meget udbredt i rock- og jazzsammenhæng, men høres også i klassisk musik. Begyndere starter oftest med altsaxen, som er den mindste af de saxer, musikskolen lejer ud. Men der er dog også mulighed for at leje en tenorsax eller en barytonsax.

Tværfløjte

Tværfløjte
Tværfløjten er et godt begynderinstrument, der bruges i så forskelligartede slags musik som klassisk, jazz, pop og folkemusik. Der er mulighed for sammenspil allerede som begynder.
Anbefalet begynderalder: Fra 2. Klasse.