Skip to the content

Klaver/keyboard

Keyboard

Keyboard
I 1970'erne begyndte pianister at spille på forskellige elektriske instrumenter, som f.eks. el-klaverer og synthesizere. Disse keyboards kan lave en masse fede og underlige lyde, og bruges i dag i rigtig meget pop og rock. I keyboardundervisningen lærer du om de forskellige klange/lyde og måder at bruge dem på i sammenspilssituationer eller hvis du sidder derhjemme og indspiller. Du lærer noget om de roller keyboardet spiller i musikken, og hvis du har lyst, kan du også lære at lave dine egne lyde.
I vores keyboard-laboratorium arbejder vi med sammenspil, både med maskiner og hinanden. Vi komponerer ny musik sammen og genskaber en klassiker eller to.
Både Klaver- og keyboardundervisningen omfatter indlæring af noder og becifring.

Klaver

Klaver
Klaveret er et fantastisk instrument, som kan have rigtig mange roller i musikken. Det kan være det eneste instrument (solo) eller indgå i orkester eller band. Det kan spille melodien eller ledsage (akkompagnere) f.eks. en sanger eller et andet melodiinstrument. Derudover er klaveret et meget visuelt instrument, hvor musikkens indbyggede logik (teori) er let at overskue.
Ofte skelner man imellem klassisk og rytmisk klaver. Klassisk klaver har fokus på nodelæsning og et klassik repertoire (fx Mozart og Beethoven). Rytmisk klaver har mere fokus på gerhørsspil og becifringer og bevæger sig genrer som pop, rock, jazz og blues. Du vil dog sansynligvis prøve lidt af det hele uanset hvilken klaverlærer du går hos.
Anbefalet begynderalder: Fra 1. Klasse.
Både Klaver- og keyboardundervisningen  omfatter indlæring af noder og becifring.